Volkswagen планира амбициозно завръщане на китайския пазар

Volkswagen планира амбициозно завръщане на китайския пазар
Източник: Getty Images/Guliver

Германският автогигант Volkswagen планира да продаде 1,5 млн. електрически коли в Китай до 2025 година, съобщи днес ръководителят на концерна Матиас Мюлер по време на Международното изложение на мотори във Франкфурт.

Мюлер заяви още, че към момента амбицията на компанията му е до 2025 година да продаде общо 3 милиона електрически автомобила по целия свят и това да съставлява едва четвърт от продажбите на концерна.

Във Франкфурт Volkswagen обяви и очакванията си до 2030 година да е приключил с „електрифицирането на всички автомобили” и да предлага широка гама от тях, включваща Volkswagen, Skoda, Seat, Audi, Bentley и Lamborgini. Стъпка, която със сигурност ще бъде посрещната с радост от китайския автомобилен пазар, който в момента обмисля въвеждането на забрана върху всички превозни средства с изкопаеми горива, за да намали задушаващото замърсяване в мегаполисите си.

Чрез електрическите коли VW цели да си върне реномето след мащабния скандал „Дизелгейт”.

Скандалът „Дизелгейт“ избухна, след като през септември 2015 г. САЩ разкри, че Volkswagne са инсталирали софтуер, умишлено занижаващ стойностите на излъчваните вредни емисии, в 11 млн. свои автомобили. По този начин те са заобикаляли строгите еко регулации в продължение на години.

По-късно стана ясно, че всъщност двигателите на колите са изхвърляли до 40 пъти над европейските норми за азотен оксид. Това доведе до изтегляне на милиони автомобили по света, предизвика оставките на някои от най-висшестоящите мениджъри на VW, съкращения на над 30 000 служители, многобройни критики и разследвания срещу германската компания по света. В момента автомобилният производител плаща обезщетения в размер на десетки милиарди долари заради аферата.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.