Започна набирането на персонал за Южното Черноморие


Започна набирането на персонал за Южното Черноморие
Снимка: ТУ-София

2513

В Бургас се провежда първата, преди старта на сезона, трудова борса за наемане на персонал за хотели и ресторанти за лятото, предаде кореспондент на БГНЕС. Повечето хотели - прескочени от държавната помощ

За разлика от миналата година, когато в началото на май е нямало въобще набиране на персонал, сега са заявени над 1300 работни места за Южното Черноморие, съобщи Живко Янакиев- директор на „Бюро по труда” в Бургас. 

„Търсят се камериери, готвачи, сервитьори, бармани, работници по озеленяване. От присъстващите на борсата работодатели са заявени 350 работни места. Иначе заявените за сезона работни места са над 1300. Миналият сезон, към днешна дата, заявените позиции бяха почти нула. Защото всичко, което беше обявено, с оглед на извънредното положение и цялата ситуация около пандемията, беше анулирано. Факт е обаче, че в сравнени ес предходни години търсенето е по-малко”, коментира Живко Янакиев. 

От Бюрото по труда заявиха още, че работодателите, които са обявили работни места са от хотели и ваканционни комплекси, които вече имат резервации и гаранция, че това лято ще имат туристи, затова не се опасяват, че след като бъде наета при липса на летовници наетия персонал ще се озове обратно на борсата. От туристическия сектор искат спешни мерки за спасяване на сезона

От един от големите ваканционни комплекси в Созопол коментираха, че това лято заради пандемията няма да наемат персонал от Молдова и Украйна, а ще разчитат на българи.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички