"Булгартрансгаз" възобнови поръчката за българската част на "Турски поток"

Булгартрансгаз възобнови поръчката за българската част на Турски поток
Източник: БГНЕС

Държавната "Булгартрансгаз" официално поднови търга за изграждането на отсечката от "Турски поток", която ще мине през България. Това стана възможно, след като преди дни дружеството "Атоменергоремонт" оттегли жалбата си срещу поръчката.

„Булгартрансгаз“ ЕАД уведомява потенциалните участници в откритата процедура „Доставка на необходимите материали и оборудване, инвестиционно проектиране - фаза работен проект, изграждане и въвеждане в експлоатация на обект: „Разширение на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз” ЕАД паралелно на северния (магистрален) газопровод до българо-сръбската граница”, етап: „Линейна част“, че възобновява процедурата и удължава срока за подаване на оферти", гласи официалното съобщение.

"Процедурата беше спряна поради подадена жалба и постъпило във връзка с нея искане за налагане на временна мярка „спиране на процедурата“. С Определение № 245 от 21.02.2019 г. на Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ жалбата се оставя без разглеждане, прекратява се образуваното производство и искането за спиране на процедурата е оставено без разглеждане. Определението на КЗК не е обжалвано и съответно същото е влязло в сила.

Съгласно разпоредбата на чл. 203, ал. 3 от Закона за обществените поръчки, възложителят спира процедурата до влизане в сила на определение, с което се отхвърля искането за налагане на временна мярка. Към днешна дата, с влязлото в сила определение, са налице всички законови предпоставки процедурата да бъде възобновена", допълват от "Булгартрансгаз".

Новият срок за кандидатстване е 6 март, а на 7 март в 13:00 часа ще бъдат отворени офертите.

Преди дни дружеството "Атоменергоремонт", свързвано с Христо Ковачки, оттегли жалбата си срещу поръчката за изграждането на разклонението на "Турски поток" на българска територия. По начало жалбата беше заради несъгласие с дадени от държавния газов оператор "Булгартрансгаз" разяснения по документите.

Припомняме още, че руското издание РБК излезе с информация, че руска фирма ще гради "Турски поток" през България. Става дума за Тръбната металургична компания (ТМК) на Дмитрий Пумнянски.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.