4 лъжи, които работодателите често казват на кандидат-служителите

4 лъжи, които работодателите често казват на кандидат-служителите
Източник: Thinkstock/ Guliver

Обикновено говорим за лъжите в автобиографиите на кандидати за работа, които целят да ги накарат да изглежда по-опитни, компетентни, подходящи за дадена позиция. Справедливо е обаче да се обърне внимание и на това, че работодателите също лъжат понякога.

От Business Insider са обобщили кои са най-честите заблуди по време на интервю за работа и как да постъпите, ако станете жертва на някоя от тях.

1. "Ще ви имаме предвид при бъдещи възможности."

3 важни урока, които научавате само чрез провал

Никой не научава трудни уроци в живота без елемент на провал. Когато сме разочаровали някого, научаваме защо. Когат...

Мениджърите се срещат с много хора и имат голяма база, от която да избират. Вероятно казват това на всички. Как да постъпите: Дори да не ви наемат, не се отказвайте от контакта, ако наистина искате работата. Следете професионалното развитие на компанията, поемете вие инициативата да останете по някакъв начин в полезрението им, но не прекалявайте, за да не изглеждате отчаяни.

2. "Заплатата зависи от опита."

Трикове за провеждането на наистина ефективна оперативка в офиса

Оперативките са нещо необходимо, но нека си признаем - могат да бъдат доста протяжни и досадни. Ако ръководителите ...

Почти сигурно е, че работодателят вече е намислил конкретна заплата и малко неща могат да го накарат да промени плана си. Ако ви пита за очакванията ви за възнаграждението, просто иска да види дали сте на същата вълна като него. Как да постъпите: Изчакайте докато реално предложение за работа е на масата и тогава започнете преговори за парите. Направете си предварително проучване за заплатите в сферата, за да поискате нещо реалистично и изпълнимо.

3. "При всички положения ще ви се обадим."

Колкото и некоректно да е, повечето работодатели не се обаждат на отхвърлените служители, а само на тези, които са одобрили. Как да постъпите: Ако не искате да прекарате няколко дни в напрегнато очакване, уточнете обратната връзка на самото интервю. Поискайте да се свържат с вас в определен ден или по определен начин за комуникация.

4. "Не сме приключили с интервютата."

Това може и да е вярно, но може и да е намек, че вие сте "план Б" и не искат да ви изпуснат съвсем, но се надяват на/чакат отговор от някой по-подходящ. Как да постъпите: Разгледайте ситуацията като възможност да се докажете. Попитайте интервюиращите дали можете по някакъв начин да демонстрирате способностите си на практика и да ги убедите да изберат вас.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.