4 начина да останете фокусирани на работното място

4 начина да останете фокусирани на работното място
Източник: iStock/Guliver

Някога мислили ли сте си колко хубаво би било, ако денонощието разполага с 30 часа вместо 24? Е, ако се опитвате да жонглирате с работата и личния живот, без да съсипете здравето си, запомнете че да си продуктивен и фокусиран не означава да работиш повече време, а да работиш по-умно. Ето 4 начина, които ще ви помогнат да останете фокусирани на работното място.

1. Намалете разсейването

Разсейването е най-големият враг на производителността. За да се възползвате максимално от деня си, елиминирайте всичко, което ви пречи да сте фокусирани. Вземете предвид работната си среда – шумът, осветлението, начинът, по който е конфигурирано помещението. Опитайте се да подредите офиса си така, че да ви е комфортно. Използвайте слушалки, ако е твърде шумно и приберете телефона си в чантата.

2. Определете граници

Какво е най-важно за вас да свършите в конкретния ден? Каквото и да е, съсредоточете цялата си енергия върху тези неща. Милиардерът Уорън Бъфет е казал „Разликата между успешните хора и наистина успешните е, че наистина успешните хора казват „не” на почти всичко.”

3. Опростете

Продуктивните хора опростяват нещата до най-важното. Не запълвайте графика си със срещи и ангажименти, които не си заслужават и вие го знаете. Помолете клиенти и партньори за комуникация по мейл и не се притеснявайте, че ще нараните нечии чувства.

4. Упражнявайте техниката "Pomodoro"

Известната техника за управление на времето може да ви помогне да свършите нещата в кратки интервали на работа. Първо решете кои са задачите, които искате да отметнете от списъка със задачи. След това задайте таймер на 25 минути и започнете да действате, докато таймерът звънне. След като приключите, направете петминутна пауза и повторете цикъла четири пъти. След четвъртия цикъл вземете почивка от 15 до 30 минути и започнете отначало.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.