Българите са изтеглили с 30% повече бързи кредити за месец


Българите са изтеглили с 30% повече бързи кредити за месец
Снимка: Thinkstock

3312

По празниците българите са теглили бързи кредити между 300 и 500 лева. В по-малките градове пък сумата варира в рамките на 200 - 400 лева, тъй като там доходите на гражданите са по-ниски. Това коментира кредитният консултант Тихомир Тошев.

По думите му повечето компании отчитат над 30% ръст при новоизтеглените бързи пари през декември спрямо ноември 2017 г. Експертът посъветва, като вземем първата заплата през януари, веднага да върнем задължението си.

Разбира се, има и българи, на които заплата не им стига да върнат парите веднага и поради тази причина разсрочват вземането си за 2 – 3 месеца, добави той пред "Монитор".

Според Тошев през януари вече не се наблюдава голям интерес към взимането на заеми от хора, искащи да закрепят семейния бюджет след голямото харчене.

„Не теглим бързи кредити през първия месец от годината, а тенденцията е по-скоро да се погасяват парите, взети на заем през декември, за да изкараме подобаващо Коледа и Нова година. Много голяма грешка е, ако някой тегли нов кредит, за да погасява стари задължения“, категоричен бе експертът.

Той очаква януари да е спокоен месец по отношение на бързото кредитиране, но може да има отделни хора, които отново ще ги ползват, за да запълват дупки.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички