Български фирми ще произвеждат розово масло и кисело мляко с китайски партньори


Български фирми ще произвеждат розово масло и кисело мляко с китайски партньори
Снимка:

2337

Два договора за започване на съвместни производства на розово масло и козметични продукти и на кисело мляко подписаха български и китайски компании. Това се случи в българското посолство в Пекин в присъствието на министъра на икономиката Божидар Лукарски.

Меморандумите бяха парафирани по време на официалното посещение на българска правителствена делегация, начело с премиера Бойко Борисов, съобщиха от Министерството на икономиката.

Българската компания „Калия Българска роза“ и китайската „Ароматик Плант Сайънс-Тех Ко“ сключиха споразумение за учредяване на смесено дружество с цел инвестиции в областта на производството на розово масло и отглеждане на рози в България. Намерението на фирмите е да изградят нова розоварна и предприятие за производство на козметични продукти от роза и лавандула на био основа в България, както и създаване на насаждения от етерично-маслени култури и институт с лаборатория в Китай. Очаква се съвместната инвестиция да е в размер на 7 млн. евро.

Рамков договор за маркетинг и дистрибуция на българско кисело мляко и писмо за намерения за изграждане на завод за кисело мляко в град Тиандзин подписаха българската „Лодис Инвест“ и китайската „Тиандзин Сино-Финиш Деъри Фуудс Рисърч енд Трейнинг Сентър Къмпани“. Намерението е двете фирми да инвестира в производство на кисело мляко за китайския пазар с български закваски. Очаква се двете фирми да инвестират около 30 млн. евро в предприятието.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички