Член на Фонда за лечение на деца: Нямаме проблеми с директора

Член на Фонда за лечение на деца: Нямаме проблеми с директора
Източник: Gettyimages.com

Ана Илиева, член на Обществения съвет на Фонда за лечение на деца се разграничи от думите на Пенка Георгиева. Миналата седмица Георгиева, която също е член на Обществения съвет обяви, че родители са били притискани да оттеглят заявленията си. Илиева обясни, че и в трите случая родителите на се представили съответните документи.

„Няма проблеми с новия директор Мариета Райкова. Тя е изключително педантичен човек и гледа натрупаните неща да бъдат изчистени, но не чрез изключване на тежки случаи“, обясни Илиева.

Тя допълни, че Фондът ще има говорител и само той ще може да дава изявления в медиите. На въпрос дали е редно да не може други членове на Фонда да се изказват Илиева отговори:

„В Обществения съвет има представители на медии, питайте ги и тях какво е тяхното мнение. Не би трябвало да е така, но ако се ако се приеме, ще се съобразя с това.„

Илиева допълни, че в случая с Байрям, чието лечение бе забавено е било взето решение детето да бъде изпратено в чужбина, но не са имали обратна връзка какво се случва.

„Ние нямаме трансплантолог, това трябва да бъде решено. Не е сериозно непрекъснато г-жа Георгиева да дава информация, да ходи по телевизии и някой след нея да опровергава," каза още Илиева.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.