Детските добавки за едно дете се увеличават с 3 лв., за две деца - с 5 лв.

Детските добавки за едно дете се увеличават с 3 лв., за две деца - с 5 лв.
Източник: БГНЕС

Вдигат детските добавки за едно дете с 3 лв. Това заяви министърът на труда и социалната политика Бисер Петков.

„Предвижда се увеличение на детските добавки догодина за семействата, при които доходът на лице от семейство е до 400 лв. и разширяване на обхвата им за семейства, в които доходът на лице от семейство е от 400 до 500 лв.“, посочи Бисер Петков, цитиран от БГНЕС.

Той подчерта, че целта е да получават месечни помощи за деца семействата с доход, който е до средния за страната.

За едно дете пълният размер на помощта се предвижда да се увеличи от 37 на 40 лв.

За семейство с две деца от 85 на 90 лв.

За семейство с три деца - от 130 на 135 лв.

"Моята оставка винаги е на разположение на премиера така, че ако той прецени, че това, което правя, не съответства на политиката или е пречка за социалния диалог, винаги съм готов да се оттегля", заяви Петков по повод исканата му оставка от страна на работодателските организации.

Относно идеята за промяна в болничните, Петков коментира, че това са предложения, които тепърва ще се обсъждат в Надзорния съвет на НОИ и в НСТС. „Това е една мярка, която е насочена към ограничаване на неправомерното ползване на болнични. Ако тя не срещне подкрепа от страна на социалните партньори, сме склони да я преосмислим“, обясни Петков.

„По отношение на минималните осигурителни доходи това, което предложих в рамките на проектозакона за бюджет 2018 г. е увеличение средно с 3,9. Това е и прогнозният процент за ръст на БВП за догодина. Голямата тема, която се поставя тук, е трябва ли да има минимални осигурителни доходи“, каза още министърът.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.