До месец ще е готова интерактивната карта за СПА дестинациите у нас

До месец ще е готова интерактивната карта за СПА дестинациите у нас
Източник: БГНЕС

Интерактивната карта за СПА дестинациите ще бъде готова до един месец. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова пред журналисти след дискусия по проекта за 7 балнео и спа дестинации.

„Във всички тези дестинации е изградена материална база за тази услуга, така че когато ние ги рекламираме и има изявен туристически интерес, да не се окаже обратен ефект. И смятам, че предложенията, които работната група направи, отговарят на действителното положение. Смятам, че всички предложения, които са включени в дестинациите, са възможни, реални и ще свършат работа“, коментира Ангелкова.

Тя посочи, че интерактивната карта за спа дестинациите ще бъде готова още до един месец. „Надявам се на международната борса в Лондон да успеем да я покажем и да има съответното приложение в платформата „Аз обичам България“. За рекламните материали, разбира се, ще отнеме повече време, защото те са свързани с отделна обществена поръчка“, каза още министърът на туризма.

По думите ѝ седемте балнео и СПА дестинации ще спомогнат България да се превърне в целогодишна туристическа дестинация.

„Те няма да бъдат слагани само в рекламни материали, а ще бъдат във фокуса на Министерството на туризма. Идеята е да се привлече интерес както от потенциални туристи, така и от потенциални инвеститори. И всички средства, с които министерството разполага, ще бъдат максимално използвани. Тези дестинации ще бъдат изградени като маркетингови такива и през годините те ще бъдат разширявани. Така ще се даде възможност районите, през които минават тези дестинации, да се позиционират туристически по-добре“, обясни Ангелкова.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.