Топ 5 на най-добрите СПА дестинации в България


Топ 5 на най-добрите СПА дестинации в България
Снимка: Unsplash

2109

Търсите приятна СПА дестинация, където да се отдадете на заслужена почивка? Е, попаднахте на правилното място. По-долу ще споделим с вас топ 5 от най-добрите места със СПА центрове в страната, които определено си струва да посетите.

Знаем, че нашата страна е известна със своята красива природа и лечебни извори. Тя разполага с много и различни СПА дестинации, които са перфектния избор за търсещите уелнес преживяване. От минералните бани до луксозни процедури, ето и кои са петте най-добри дестинации, които ще ви предложат една незабравима почивка. 

Банско – спокойствие в Пирин планина

Сгушен в живописната Пирин планина, през годините Банско се превърна не само в топ ски дестинация, но и в любимо място за любителите на СПА преживяването. Ако търсите СПА хотели в Банско, тук ще откриете едни от най-добрите в страната. Сред тях има такива, които са подходящи за семейна почивка с деца, разполагат с всичко необходимо, за да се насладите на вашата ваканция по най-добрия начин.

Едно от най-големите предимства на Банско са лечебните сили на термалните минерални извори в региона. Съчетано с живописните планински пейзажи, това място ви позволява да се погрижите за себе си, като възстановите жизнеността и енергията си.

Велинград – СПА столицата на Балканите

Велинград, често наричан “СПА столицата на Балканите”, е място, познато ни с изобилието си на минерални води и чудесни СПА комплекси. Разположен в Родопите, Велинград ще ви предложи огромно разнообразие от различни спа преживявания – започвайки от традиционната балнеотерапия и стигайки до модерните уелнес процедури. 

Тук ще откриете СПА центрове, където ще можете да се потопите в термални басейни, да се отдадете на популярните кални бани и да се насладите на най-различни процедури сред зашеметяващата природа на района. Или накратко казано, Велинград е място, където има по нещо за всеки.

Сандански – термални извори и естествена лечебна атмосфера

Сандански е известен в цял свят като естествена лечебница на белодробни заболявания и балнеокурорт. Тук също ще откриете чудесни спа комплекси, които са съчетание от древни терапии и съвременни процедури.

Лечебните свойства на минералните води, термалните басейни, уелнес програмите и спокойствието на града, превръщат Сандански в предпочитана дестинация от много хора.

Наред с това Сандански е популярен със своя благоприятен климат, културно-историческо наследство, модерни винарски изби, вкусната храна и изключителното гостоприемство на местните.

И не на последно място е чистият въздух, който утвърждава града като климато-балнеолечебен център, където можете да се насладите на климатотерапия. Всичко това го превръща в перфектната СПА дестинация за активна почивка.

Девин – Уелнес уединение в Родопите

Друга популярна СПА дестинация, където можете да се насладите на едно фантастично СПА изживяване, е Девин. Намиращо се в сърцето на Родопите, Девин е място, което ще ви предостави спокойствие и възможност за една истинска почивка и възстановяване.

Мястото е популярно със своите минерални извори и терапевтични СПА изживявания. СПА центровете в Девин съчетават традиционни лечебни терапии и модерни удобства, като ви предлагат най-различни процедури, предназначени за терапия, релаксация, възстановяване и подмладяване. Тук можете да се потопите в минералните бани, да се насладите на хидротерапия и да се отдадете на уелнес ритуали сред красивите гледки на планината.

Хисаря – Древни бани и исторически чар

Хисаря е град с богата история, която датира още от римско време. Това място е популярно със своите древни минерални бани и спокойната и уютна атмосфера, която предоставя. Неслучайно е и сред топ 5 СПА дестинациите, които да посетите.

СПА хотелите в Хисаря предлагат различни терапевтични процедури, които ще ви позволят да се потопите и усетите лечебните свойства на минералните извори. Спокойствието на този град ви позволява да се отпуснете и да си позволите да се възстановите по най-добрия начин.

Красивата природа в България, съчетана с лечебните свойства на минералните извори, превръща страната ни в едно изключително място за СПА процедури и разнообразни уелнес предложения, които ще ви възстановят и подмладят.

Независимо дали изберете алпийското спокойствие на Банско или терапевтичното очарование на Велинград, например, всички тези дестинации ви приканват да се отдадете на една заслужена почивка.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички

Най-четени новини


виж всички