И Ангелкова иска Ботев да си тръгне

И Ангелкова иска Ботев да си тръгне

След като от туристическия бранш излязоха с позиция, че зам.-министърът на туризма Бранимир Ботев трябва да напусне поста си, исканията им бяха подкрепени от министъра Николина Ангелкова.

Ангелкова каза в Пловдив, че се надява Ботев да се оттегли, предаде БГНЕС.

Заместник-министърът е кандидатура на Патриотичния фронт, каза Ангелкова. Тя свърза името на Ботев с неудачи в бранша като липса на статистика, ясна рекламна политика и изоставане по европейски проекти.

Общо двама ще бъдат заместниците на Ангелкова, която бе министър на транспорта в служебния кабинет на Близнашки и остана в новия кабинет "Борисов" като министър на туризма. На въпроса как ще работи с Бранимир Ботев тя отговори, че се надява той да се оттегли от поста.

Бранимир Ботев бе определен през юли 2013 г. за заместник-министър на икономиката и енергетиката с ресор "Туризъм" след консултации с бранша. На 20 ноември тази година Бойко Борисов го назначи за заместник-министър на туризма. Назначаването му обаче предизвика протестна декларация на редица туроператорски организации. Те твърдят, че той е свързан с определени лобистки интереси в бранша.

Днес Николина Ангелкова е в Пловдив за откриването на ежегодната Международна среща на туроператорите. Представители на 90 туроператорски фирми от 16 държави по целия свят пристигнат в града за събитието. Във форума участват и над 120 представители на бизнеса от града и региона.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.