Искате повишение? Никога не използвайте тези думи!

Искате повишение? Никога не използвайте тези думи!
Източник: iStock/Guliver

Когато прецените, че е крайно време да говорите с шефа относно вашето кариерно развитие, трябва да имате няколко неща предвид. Едното е да не се притеснявате или срамувате, защото не правите нищо нередно, а другото е да се държите на положение. Как точно ли? Като за начало никога не използвайте тези думи и фрази, които говорят за липса за готовност и категоричност от ваша страна.

1. "Предполагам/ Може би"

Ако не сте твърдо убедени в това, за което преговаряте, то значи сте загубили битката още с влизането си в стаята. Бъдете на ясно с желанията и възможностите си.

2. "Не знам"

Поредната фраза, която изразява несигурност. Ако не сте сигурни дали можете, знаете и т.н., как се предполага, че ще се справите на по-висока длъжност? И обратното – ако знаете, че вършите много повече от това, което е включено в длъжностната ви характеристика, то не не е моментът за стеснителност – кажете си.

3. "Ще бъда честен"

Може би това изказване звучи супер във филмите, но в реалността би могло да се разтълкува погрешно. Досега не сте ли били честни? Как тогава да ви се има доверие?

4. "Ще напусна/Имам друго предложение"

В професионалния свят емоционалните изблици и ултиматумите просто не работят. Вашето поведение в крайна сметка определя тона на срещата, затова е добре да се придържате към етичните норми.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.