Изтича срокът за подаване на заявления за получаване на финансова помощ за първокласник

Изтича срокът за подаване на заявления за получаване на финансова помощ за първокласник
Източник: БГНЕС

Изтича срокът за подаване на заявление за получаване на целева помощ за първокласник в семейството. До момента такава помощ е отпусната на над 37 хил. семейства. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията за социално подпомагане, цитирана от Фокус.

Към края на септември 2016 г. подадените заявления-декларации за отпускане на еднократна помощ за ученици, записани в първи клас за учебната 2016/2017 г., са 42 441 броя. Издадените заповеди за отпускане на помощта са 37 630, които се отнасят за 38 419 деца. Отказите са 603, а 4 208 заявления са в процес на обработка.

Срокът за подаване на молби за еднократна целева помощ за първокласници изтича на 15 октомври. Документите се подават в дирекциите „Социално подпомагане" след записване на детето в първи клас. Размерът на помощта е 250 лева. Средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца преди подаване на молба-декларацията трябва да е по-нисък или равен на 400 лева. Този доходен критерий не се изисква за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и деца, настанени в приемни семейства и в семейство на роднини или близки.

Помощ за първокласник миналата учебна година са получили 44 721 семейства.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.