КЗП: С наближаването на празниците магазините прилагат все повече уловки

КЗП: С наближаването на празниците магазините прилагат все повече уловки
Източник: КЗП

Със стабилно присъствие на целия пазар ще предпазваме потребителите. След средата на декември ще добавим към нашите активности и зимните курорти, тъй като и там започва сезона. В момента извършваме проверки върху търговската мрежа. С наближаването на повече празници има и по-големи уловки. Това каза Димитър Маргаритов, председател на Комисията по защита на потребителите, пред БНТ.

Уловките могат да бъдат в няколко посоки: нормалните административни нарушения – липса на цена, подвеждащата информация относно характеристиката на някои стоки, а могат да бъдат и нелоялни търговски практики, като например приканване с рекламни брошури да посетите търговския обект за да си купите нещо много изгодно, но отивате в търговския обект и се оказва, че това нещо изобщо не е зареждано на тази цена, но може да си купите нещо два пъти по скъпо, коментира още Димитър Маргаритов.

Той заяви, че от Комисията непрекъснато наблюдават пазара, а заради предстоящите празници са удвоили усилията си.

„Когато има празници рисковете са повече, защото търговците се изкушават да отправят оферти. Ние наблюдаваме пазара непрекъснато. Усилията ни по повод 8 декември стартираха преди десетина дни“, каза още Маргаритов.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.