Как изглежда един ден на Илън Мъск

Как изглежда един ден на Илън Мъск
Източник: Getty Images / Guliver

Илън Мъск е доста зает човек. Изпълнителният директор на SpaceX и Tesla спи малко, работи много и често пропуска хранения, което сочи, че животът му не е особено здравословен. Ето как изглежда един обичаен негов ден.

Мъск става в 7 сутринта, като на нощ обикновено му се събират около шест часа сън. Пропуска закуската, в най-добрия случай си взима кафе на път за работа. Никога обаче не излиза от вкъщи, без да си е взел душ – твърди, че това е най-важният му сутрешен ритуал.

Предприемачът работи между 85 и 100 часа на седмица. В понеделниците и петъците е в централата на SpaceX в Лос Анджелис, а от вторник до четвъртък се занимава с Tesla. В интервюта е споделял, че всяка седмица отделя и по един следобед за компанията за изследвания на изкуствения интелект OpenAI.

Уикендът също не е мързеливо време за Мъск. В събота той често работи в SpaceX. Изключение прави, ако петте му деца от първия брак остават с него. В неделите пътува или пък просто си почива в имението си в Бел Еър.

Освен че пропуска закуската, Мъск често и не обядва. Понякога си взима нещо на крак или пък хапва набързо по време на среща. Признава обаче, че на бизнес вечерите често прекалява с калоричните ястия. Обича френска кухня, барбекю, а любимата му алкохолна напитка е уиски.

Все пак Мъск не е пренебрегнал напълно здравето си. Веднъж или два пъти седмично тренира във фитнеса.

След всичко това направо е учудващо, че му остава време и енергия и за партита, но това е факт. Мъск си пада по екстравагантните купони. Един от рождените си дни например празнува в английски замък, където за гостите е организирана мащабна игра на криеница.

Обичайно предприемачът си ляга около 1 ч.след полунощ, за да презареди батериите преди поредния си натоварен ден.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.