Кариерата ви ще потръгне, когато спрете да се тревожите за тези 3 неща

Кариерата ви ще потръгне, когато спрете да се тревожите за тези 3 неща
Източник: iStock/Guliver

От какво се притесняваме най-много по време на работа? Според прочуване най-често срещаните тревоги на работното място включват уволнение, липса на повишение, груба грешка в процеса на работа и лоши отношения с шефа. Но има и една друга категория притеснения, от по-малък мащаб, разбира се, която също ни причинява стрес. За щастие, повечето от „малките тревоги” на работното място са краткосрочни – например дали някой е забелязал закъснението ни за работа. Ето за кои неща трябва да спрете да се тревожите, за да успеете в кариерата.

1. Дали знаете "правилния" отговор

Това е класическа тревога, особено ако сте нови във фирмата и все още се опитвате да напомните на всички защо са ви наели. Но не е нужно да имате листчета със заучени отговори в ръкава или да се подготвяте за десетки възможни сценарии. Приемете, че понякога няма да знаете дадено нещо и в тези случаи най-добрата реакция звучи така: „Мога да помисля по въпроса и да се свържа с вас”.

2. Дали сте твърде млади

Ако се притеснявате, че сте твърде млади, за да бъдете възприети сериозно, добрата новина е, че искате или не ще пораснете и ще се отървете от този страх. В момента обаче нищо не е по-дразнещо от това някой да съди за вашата възраст, когато се опитвате да докажете, че можете да постигнете големи неща. Приемете, че действията ви и знанията говорят много повече за вас, от колкото ЕГН-то ви.

3. Дали хората ви харесват

Колкото по-бързо разберете, че не всички хора ви харесват, толкова по-бързо ще спре да ви пука. Докато имате нормална работна комуникация, наистина няма значение дали даден колега изгаря от желание да си пиете кафето сутрин заедно.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.