Кои ще са министрите на финансите, икономиката и енергетиката в служебния кабинет?

Кои ще са министрите на финансите, икономиката и енергетиката в служебния кабинет?
Източник: БГНЕС

В петък новоизбраният президент Румен Радев ще разпусне Народното събрание. Вече е ясна датата на парламентарните избори - 26 март, както и кой ще бъде служебен премиер - Огнян Герджиков. Кои обаче ще са членовете на неговия кабинет? Спекулациите се засилват, ето и кои имена се спрягат за някои от ресорите. Уточняваме, че все още информацията за назначенията не е официална.

Министър на финансите - Кирил Ананиев (на снимката)

Роден на 2 юли 1955 г. в София. Започва работа в Министерството на финансите през 1980 г., след като завършва специалност „Финанси и кредит” в УНСС. Преминава през всички експертни длъжности, за да достигне до началник на Главно управление „Държавни разходи”. Ананиев е зам.-министър на финансите в правителствата на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев. От 2009 до 2011 г. е секретар по финансова политика в администрацията на президента на Република България, а в периода 2013-2014 г. е съветник към политическия кабинет на министър-председателя.

Министър на икономиката - доц. Теодор Седларски

Декан на Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Той е щатен преподавател в катедра „Икономика“ на Стопанския факултет от 2005 г. От 2009 г. е старши, а от 2010 г. – главен асистент. Защитава докторска дисертация през 2009 г. в областта на институциите, трансакционните разходи и икономическото развитие. Получава образованието си във Виенския икономически университет и в Стопанския факултет. (бакалавърска степен по стопанско управление през 2002 г. и магистърска степен по бизнес администрация през 2004 г.). Чете лекции по институционална икономика, икономически теории, международна икономика, икономика на публичния сектор, пари, банки и финансови пазари. Научните му интереси са в областта на новия и стария институционализъм, новата стопанска история, икономическия анализ на правото, история на икономическите учения, поведенческа и експериментална икономика.

Министър на енергетиката - Николай Павлова

Роден е на 9 февруари 1975 г. Досега е изпълнителен директор на „Булгаргаз“ ЕАД. Преди това е бил финансов директор и член на съвета на директорите на НЕК.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.