Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ

Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ
Източник: БГНЕС

Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ. Това стана ясно от гласуване в СЕМ след проведения конкурс, в който участваха шестима кандидати.

Каменаров получи четири от общо пет гласа. Подкрепен бе от Бетина Жотева, Мария Стоянова, Розита Еленова и София Владимирова.

Кой е Константин Каменаров?

През 90-те години на XX век Константин Каменаров започва работа в БНТ, като репортер в новините на „Ефир 2“ и „По света и у нас“, по-късно става водещ на новините по Ефир 2.

През 1999 година за кратко е говорител на правителството на Иван Костов и оттогава е смятан за човек, близък до някои бизнес кръгове, особено до кръга "Капитал". След несполучливата авантюра с кабинета "Костов", Каменаров заема също за кратко поста говорител на Mtel. Интересен факт за Каменаров е, че е завършил медицина.

Той е женен за водещата на "По света и у нас" Радина Червенова.

Истории от медийната кухня

По времето на първия мандат на Вяра Анкова (2010-2013), с която са приятели, е назначен за оперативен директор в БНТ. Длъжността „оперативен директор“ е създадена от ръководството на БНТ специално за Каменаров, като дотогава подобна длъжност не съществува в длъжностното разписание на телевизията-майка. Създаването ѝ донякъде е продиктувано от необходимостта да се разграничи от длъжността "изпълнителен директор", която доскоро е била заемана от Тома Иванов (бивш финансов директор на БНТ и бивш член на СЕМ), напуснал при неизяснени обстоятелства. Припомняме, че Иванов също е кандидат за генерален директор на Националната телевизия, а освен това в началото на века напуска "по взаимно съгласие" БНТ, след като работи там като финансов директор и временно изпълняващ длъжността генерален директор на телевизията.

Според информация на Actualno.com Иванов си тръгва заради проблеми с обществени поръчки. Преди четири години Каменаров напуска, без официално да е ясно защо. Твърди се, че се е набъркал в обществени поръчки за доставка на техника за цифровизция, което е извън пълномощията му. След напускането му длъжността "оперативен директор" е закрита.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.