Над 100 000 румънци идват в България за Великден


Над 100 000 румънци идват в България за Великден
Снимка: БГНЕС

4420

Над 100 000 румънци ще отбележат предстоящите Великденски празници в България. Заради ремонта на Аспаруховия мост обаче гостите ще трябва да ползват алтернативни маршрути. Това каза днес във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова.

По думите ѝ за проблема вече е информирано румънското министерство на икономиката и туризма, което трябва да разпространи информацията. На контролно-пропускателните пунктове, където е най-големият туристопоток, също ще има съобщения. Освен това ще бъдат поставени и временни крайпътни табели, обозначаващи маршрутите, които гостите ще ползват.

Според Ангелкова очакванията за предстоящия летен сезон са много позитивни, предаде "Фокус". На база ранни записвания към момента има индикации от основни за страната ни пазари за доста голям ръст на туристите – Русия (30%), Германия (от 10% до 40% за различните туроператори), Чехия и Унгария (15%), Полша (40%), за Румъния нивата се запазват от предходната година, но се очаква ръст от около 5%. За първи път има регистрирани и планирани чартърни полети и от Франция, посочи министърът.

„Като цяло сезонът се оказва доста положителен. Имаме готовност да посрещнем абсолютно всички туристи. При всички срещи с представителите на бранша, както хотелиери, така и концесионери, така и онези, които работят във всички други видове услуги, свързани с туристическия продукт, апелираме за запазване на високо и добро качество, така че туристите, които ни посетят това лято да се върнат и следващото и да можем да гарантираме устойчив туризъм“, заяви Ангелкова.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички