Над 1,3 млрд. евро приходи в българския туризъм за шест месеца

Над 1,3 млрд. евро приходи в българския туризъм за шест месеца
Източник: Actualno.com

За първите шест месеца на 2018 година имаме над 1.3 млрд. евро приходи, което е с 9.7% повече спрямо миналата година. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова пред "Фокус".

„Надявам се наистина справките, които имаме по отношение на полетите за летищата Варна и Бургас като заявки да се реализират и съответно да достигнем тази прогноза, която имахме. По-важното обаче е, че всяка година увеличаваме и приходите от международен туризъм. За първите шест месеца на 2018 година имаме над 1.3 млрд. евро приходи, което е с 9.7% повече спрямо миналата година. Това ни дава основание всъщност да смятаме, че все повече България започва да се превръща и в дестинация, която предлага добър и качествен продукт на разумна цена“, допълни още тя.

„Именно по този начин ние сме отразени в регистрите на големите тур-оператори като „Томас Кук“ и Асоциацията на руските туроператори, което показва, че в рамките на 3 години от евтина дестинация успяхме да се превърнем в дестинация, която предлага добър и качествен продукт на разумна цена“, добави още министърът на туризма.

Според данните се отчита ръст от 7% на посещенията на чужденци в България за месеците от януари до юли.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.