Невероятният живот на Амал Клуни - бежанка, адвокат и звездна съпруга

Невероятният живот на Амал Клуни - бежанка, адвокат и звездна съпруга
Източник: Getty Images/Guliver

Амал Клуни е един от най-известните и влиятелни адвокати в света. На широката публика обаче стана позната, след като се омъжи за холивудската звезда Джродж Клуни. Миналата седмица двойката обяви, че очаква близнаци.

Животът на Амал определено е необикновен. Тя е родена в Бейрут, Ливан, в уважавано семейство. Прадядо й е бил министър, един от най-известните икономисти в арабския свят. Баба й е първата жена, завършила Американския университет в Бейрут. Баща й Рамзи е професор по бизнес и икономика. Майка й Бария е известен журналист, носител на множество награди и е интервюирала хора като Бил Клинтън, Маргарет Тачър, Фидел Кастро.

През 1987 г. родителите й емигрират в Лондон, за да се спасят от бушуващата гражданска война в Ливан. Имат средствата и желанието да осигурят най-доброто образование на децата си. Амал има една сестра и двама братя. Завършва престижния колеж „Сейнт Хюз“ в Оксфорд, а след това учи право в Ню Йорк. Специализира международно и криминално право, екстрадиране и човешки права. Говори свободно английски, арабски и френски.

Амал е била е съветник на генералния секретар на ООН Кофи Анан по въпроси, свързани със Сирия, помагала е на бившия премиер на Украйна Юлия Тимошенко, представлява създателя на „Уикилийкс“ Джулиан Асанж в процеса за екстрадирането му от Швеция и е правен съветник на краля на Бахрейн.

Запознава се с Джордж Клуни на благотворително събитие. Той я забелязва първи и прави всичко възможно да се запознае с нея. Амал обаче не е особено впечатлена и не му обръща голямо внимание, а в края на вечерта отказва да му даде телефона си.

Клуни все пак намира контактите ѝ. Налага му се да я покани на среща цели три пъти, преди да получи съгласието ѝ. Убеждава я с довода, че ще си говорят за хуманитарната му дейност в Судан. Двамата се влюбват и се женят през септември 2014 г. във Венеция.

Амал обаче не загърбва кариерата си, за да се превърне в аксесоар на Джордж на червения килим. Тя продължава да представлява влиятелни клиенти, а през 2015 започва и да изнася лекции по право в Университета "Колумбия". Сега обаче със сигурност ще предпочете да се фокусира върху майчинството.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.