Отново отложиха делото за фалиралия застраховател "Олимпик"

Отново отложиха делото за фалиралия застраховател Олимпик
Източник: БГНЕС

С ново отлагане завърши днес третото заседание в Окръжния съд на Никозия по иска за обявяване в ликвидация на застрахователната компания "Олимпик", предава националното радио.

Днешното заседание продължи повече от час и половина и премина в много разгорещени изказвания на адвокатите на застрахователния надзор, гаранционния фонд и временния ликвидатор, от една страна, и на възразяващите кредитори, от друга страна.

Днес стана ясно, че втори кредитор има възражения по процедурата за ликвидация. Това е частно лице, което претендира за обезщетение от 390 000 евро за автомобилни щети след пожар. Това обаче предизвика бурен спор с адвокатите, тъй като срокът за подаване на възражения по делото е изтекъл на 16 октомври и по този начин се нарушава процедурата.

Съдия Ангело Давид даде възможност на адвоката на кредитора да внесе молба за влизане в започнатата вече съдебна процедура, а дали тя се приема, или не ще стане ясно на следващото заседание.

В същото време адвокатите на кредитора, внесли възражение на предишното заседание, се отказаха да го представляват. Той също получи възможност да намери нов защитник до следващото заседание.

Делото за ликвидацията на застрахователна компания "Олимпик" продължава на 2 ноември.

Фалитът на застрахователната компания засегна близо 200 000 българи, най-вече заради задължителната застраховка "Гражданска отговорност".

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.