Преследвай мечтите си дори когато никой друг не вярва в тях

Преследвай мечтите си дори когато никой друг не вярва в тях
Източник: iStock/Guliver

Най-накрая сте решили да предприемете крачка към сбъдването на мечтата си да започнете бизнес или да промените радикално кариерата си. Искате да кажете на целия свят за новата посока в живота си, но единственото, което получавате е „Ами, ако не успееш?“, „Сигурен ли си, че това е правилното решение?”. И изведнъж най-големите ви страхове се повтарят на глас от онези, които смятате, че ще са най-големите ви поддръжници.

Треньорът по бизнес лидерство, Мелиса Андерсън, споделя, че повечето хора са обучени да играят на сигурно, защото провалът е лошо нещо. И действително, по-голяма част от тези хора предпочитат да се сбогуват с мечтата си да бъдат щастливи, вместо да рискуват. А ето и как да се преборите с негативните оценки на околните, без да спирате да преследвате мечтите си.

Съмненията им са повече заради тях, а не заради вас

Загрижеността на другите хора относно потенциала ви за успех често е свързана с техните реалности, отколкото с вашите собствени. Те не могат да разберат защо желаете нещо различно от това, което имате, или от това, което те имат. Техните страхове се изразяват в критика, тъй като се опитват да ви насочат към пътя на стабилността, с който са по-запознати.

Потърсете подкрепа другаде

Ако вашата подкрепа не идва от близките ви, потърсете други хора, които ще ви подкрепят. Намерете наставник или онлайн група за взаимопомощ - обградете се с хора, които ви мотивират и насърчават и които могат да предоставят конструктивна обратна връзка. Започнете с проучване на мрежови групи със сходни цели с вашите.

Превръщайте отрицателните мнения в положителни резултати

Промяната на реакцията ви към „хейтърите” може да означава, че трябва да интерпретирате думите им. Вместо да чувате "Не мисля, че това ще проработи", чуйте "Аз съм развълнуван, но и притеснен за теб."

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.