Ако искате да сте успешни, забавете темпото


Ако искате да сте успешни, забавете темпото
Снимка: iStock/Guliver

3025

Мислете по-бързо, работете повече, станете по-рано… Звучи ли ви познато? Социалните медии са пълни с инфлуенсъри, предприемачи и "гурута", които дават насоки как да станете успешни. Разбира се, всички те на първо място поставят усилената, постоянна работа. Е, това е абсолютна грешка! Ако не отделяте време за пътувания, забавления, приятели или семейство рано или късно ще се изчерпате и ще стигнете точка, в която или ще припаднете от изтощение, или ще зарежете всичко.

Противоотровата на "вечно бързащото" мислене е "бавността". Звучи откачено, но забавянето на темпото може да е разликата между успех и провал. Ето какво ще спечелите, ако малко забавите крачка и поемете дълбоко въздух.

1. Ще имате по-голяма яснота.

Какъв е смисълът да бързаш, ако отиваш в погрешна посока? Твърде много хора работят неуморно по пътя, който няма да им даде резултатите, които искат. Това е като бягане на бягаща пътека - тичаш, но няма да отидеш никъде. Забавете и отделете време да разгледате ясно картинката. Насрочете по един час всяка седмица, за да премисляте. Размишлявайте върху намеренията си и помислете какво работи, какво не работи и къде можете да съсредоточите енергията си следващата седмица.

2. Не можете да сте конкурентни, ако сте изморени.

Вие не можете да продължите да работите и да градите живота, който искате, ако не сте в състояние да го живеете. Струва ли си на всяка цена? Искате голяма вила на морето, но ако няма да успеете да й се насладите, за какво ви е?

3. Ще „активирате” емоциите си.

Твърде много хора не виждат ползите от емоциите си. Емоциите са като ръководство, което ви помага да направите преценка на случващото се. Успешните хора управляват своите чувства – не си позволяват избухвания, но в същото време са емпатични.

4. Ще вземате по-добри решения.

Представете си, че умът ви е като автомобилен двигател - ако педалът за газта е постоянно натиснат, двигателят ще прегрее и ще се развали. Когато забавите темпото и си осигурите време за почивка и медитация, намалявате психическия стрес. А когато умът ви не се състезава, е свободен да погълне информация, да прецени обстоятелствата и да вземе добро решение.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички