Прокурорска проверка за новия луксозен дом на Цветанов

Прокурорска проверка за новия луксозен дом на Цветанов
Източник: Luxximo.bg

Прокуратурата и антикорупционната комисия (КПКОНПИ) ще проверяват покупката на новия луксозен апартамент на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Двете институции са сезирани от гражданско сдружение "БОЕЦ".

Сигналът вече е разпределен и по него предстои двумесечна проверка, която да констатира дали има данни за извършено престъпление. В случай на необходимост може да бъде потърсено съдействие и от комисията "Антикорупция", но е възможно и двете проверки да вървят паралелно, обясни пред БНР говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Сделката с имотите на Цветанов беше разкрита от "Свободна Европа". По техни данни политикът е купил луксозното си жилище на значително по-ниска от пазарната цена, продавайки два свои стари апартамента, които още в същия ден са препродадени на негов приближен и бивш кадър на ГЕРБ - Симеон Велков. Всички сделки са били извършени в рамките на един ден при един и същ нотариус.

Цветанов на 2 пъти отрече да има нередности при сделката за новия му имот. "Една сума е с кредит, който изплащам и към настоящия момент, а другата сума е от възнаграждения, които сме получавали в семейството. Мога да ви кажа, че няма нищо, от което да се притеснявам и всичко, което съм извършил и съм го извършил съгласно българското законодателство", увери Цветанов, цитиран от БНР.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.