Цветанов: Нямам от какво да се притеснявам за апартаментите си


Цветанов: Нямам от какво да се притеснявам за апартаментите си
Снимка: БГНЕС

3781

Няма нищо, от което да се притеснявам по отношение на апартаментите си, в момента имам два. Всичко е съгласно българското законодателство. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на брифинг в Народното събрание.

Припомняме, че по-рано "Свободна Европа" излезе с материал, според който Цветанов си е купил луксозен нов апартамент на преференциална цена.

Цветанов уточни, че единият от двата апартамента е този, в който живее със семейството си, а другият е с право на владение на бащата на съпругата му, защото тъща му починала преди три години. Новият му апартамент, в който живее, е заменен за два апартамента, в които е живеел до лятото на 2018 г. „Направихме замяна, като квадратурата на тези два апартамента е с разлика 39 кв. м. Тази разлика, която в момента съм доплатил със 100 хил. лв.", обясни Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

По думите му тези 100 хил. лв. са от кредит, който изплаща към момента, и от спестявания. „Всичко това е документирано в нотариалния акт, който е подписан през 2018 г. Тази година в срока, който е предвиден за всяко едно длъжностно лице, ще бъде упоменато и в годишната ми декларация, която трябва да попълня. Няма нищо, което да не съответства“, заяви Цветанов.

Той припомни, че подобни въпроси са му задавани преди четири години. „Тогава отново подобна тема излезе на дневен ред. Тогава знаете, че дойдох в българския парламент, направих цялостно обяснение на този процес“, изтъкна Цветанов.

По думите му един апартамент е закупен от родителите на неговата съпруга през 1964 г. и поради напреднала възраст, са ѝ го прехвърлили, за да запазят правото за основно жилище за тях. „Имах 1/6 от това, че баща ми беше починал преди 20 години. Това е 1/6 от апартамента, който е в „Надежда““, каза Цветанов и поясни, че е прехвърлил този наследствен дял безвъзмездно на своя брат. „Омръзна ми да се обяснявам в публичното пространство за 6 апартамента и за какви ли не щуротии. Мога да ви кажа, че апартаментът, в който съм живял от 1973 г. е прехвърлен от моите родители 1991 г. Това е, което съм имал. А родителите на моята съпруга след 1964 г.- единственият недвижим имот, който са купили е бил 62 кв. метра на моята голяма дъщеря. Това е станало 2005 или 2003 г.“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички