Прости правила, които ще ви накарат да заобичате живота отново


Прости правила, които ще ви накарат да заобичате живота отново
Снимка: iStock/Guliver

4715

Помислете за най-добрия етап от живота си. Какво го прави толкова хубав? Какво го прави различен от настоящия момент? Нормално е понякога нещата да загубят блясъка си, но не се тревожете, това се случва на всички, пише Lifehack. Ако сега сте в такъв период, направете някое от тези 13 прости неща, които ще ви накарат да заобичате живота отново.

1. Разхождайте се в парка. Намерете хубав парк близо до дома си и просто се разхождайте там. Колкото и клиширано да звучи, една разходка сред природата ще ви накара да преоткриете красотата на малките неща в живота.

2. Включете в дневния си график време за мълчание. В този шумен и забързан свят 15 минути мълчание могат да ви помогнат да съберете мислите си и да свалите напрежението от плещите си.

3. Изяжте нещо калорично - умишлено и без чувство за вина. Всеки от нас се поддава на сладки изкушения, дори и да знае, че те не са най-здравословното решение за тялото ни. След дълъг работен ден обаче или след успешно изпълнена задача – професионална или лична, може да се самонаградите с нещо, което обичате да похапвате. Не го правете често, изградете си навик този ритуал да е само за специални случаи. Така ще запазите положителното въздействие, което той оказва върху вас.

4. Гледайте забавни филми. Животът е прекалено сериозен. За да излезете от реалността, понякога е нужно просто да си пуснете една комедия и да се смеете с глас и сълзи.

5. Направете нещо със собствените си ръце. Самият акт на създаване влива нова енергия в живота ви. Измислете си нещо, което не отнема много време за изработка и можете да направите в рамките на няколко часа през уикенда. Актът на съзидание е първично заложен във всеки един от нас и ни кара да се чувстваме по-значими.

6. Направете си списък с нещата, които ви карат да се чувствате зле. Не, този списък не е за да ви напомня за всички неприятни неща в живота ви. Напротив, веднъж написали проблемите, ще може по-лесно да прецените кои от тях и как точно да премахнете от живота си.

7. Простете на някого за стара грешка. Това е много силно оръжие за възвръщане на душевния ви баланс и покой. Така ще се освободите от негативна енергия, която сте държали дълго време в себе си.

8. Направете едно безкористно добро дело. Когато помагате на някого, вие също се възползвате от тази постъпка. Съзнателно или не, мисълта, че сме направили добро на друго същество, ни кара да се чувстваме по-ценни и по-добри хора. Освен това един малък акт на себеотрицание може да повлече редица други добри дела след себе си.

9. Създайте си безопасно пространство. Открийте едно място, което ви кара да се чувствате сигурни и защитени от външния свят и всичко в него. Може да е в дома ви или пък някъде навън, важното е да е място, което да ви помага да се почувствате като себе си отново.

10. Разчистете гардероба си. Това е своеобразен акт на разчистване на старите неща в живота ви. Забравете за навика да си купувате нови закачалки, защото старите вече не ви стигат. Препоръчително е да се разделяте с неизползвани дрехи и вещи на всеки шест месеца. Дори не е нужно да ги изхвърляте, можете просто да ги дарите на някой, който се нуждае от тях или да ги подарите на приятел.

11. Присъединете съм към литературен клуб. Дори и да не сте най-запаленият читател, би било интересно да чуете мнението на различни хора за едно и също произведение. Това ще обогати вашата лична перспектива. Ако не ви хареса, винаги може да се откажете.

12. Намалете броя на дневните се ангажименти. Повечето хора не успяват да изпълнят всички поставени за деня задачи, защото в един момент изпадат в състояние на парализа от преумора. Няма нищо лошо в това да намалите броя на дневните си ангажименти, но да сте сигурни, че всички те ще бъде изпълнени.

13. Усмихвайте се. Правете го често и навсякъде. Усмихнете се на някого, защото това може да направи деня му по-добър. Помислете за всички неща, за които можете да сте благодарни на съдбата и се усмихнете.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички