Разликата в цената на имота ми е техническа грешка, заяви Ангелкова

Разликата в цената на имота ми е техническа грешка, заяви Ангелкова
Източник: БГНЕС

Изобщо не съм очаквала, че такова внушение ще бъде направено по мой адрес. Този апартамент е купен през 2008 година със средства на моите родители. Тогава не бях в политиката, заемах високоплатена длъжност в частния бизнес. Всички мои доходи и на моите родители са били винаги надлежно декларирани. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, след като попадна в скандала "Апартаментгейт".

Имотът е купен на груб строеж, продължи министърът пред Нова телевизия и добави, че в нотариалния акт това е ясно обозначено, след като беше попитана за цената – дали е 61 000 или 75 000 лева и дали това е реална цена заради данни, че в "Овча купел" по това време такива апартаменти за видели около 170 000 лева. Тя отново определи като „техническа грешка” разликата в цената, казвайки, че 61 000 лева била оценката на имота, не с грубия строеж, но всичко е изповядано и данъци са платени на 75 000 лева. Винаги, когато сме извършвали в нашето семейство имотни сделки, сме го правили на пазарна оценка, каза още Ангелкова и извади оценка от лицензиран оценител за апартамента си.

Според справката на Actualno.com апартаментът в "Овча купел" е продаден от фирма "Стобис 2000", където съдружници са Орлин и Райна Бояджиеви.

Каквото разпореди премиера, ще го направя, обеща Ангелкова, но попита защо Валери Симеонов има такъв интерес към нея, към поста ѝ и защо я пришива към "Апартаментгейт".

Другите имоти на Ангелкова

Николина Ангелкова каза и, че няма още два апартамента, а само един. По имотна декларация той е купен през 2015 година, голям е 150 квадрата и струва 210 000 лева. Има обаче и друг апартамент, който родителите ѝ купили и подарили за дъщеря си Далия – през 2017 година, голям е 304 квадрата, за 480 000 лева. В декларацията, в графата "Произход на средствата", пише "дарение от дядото".

Съгласно справка за имотните сделки на министъра от кадастъра на Actualno.com, Ангелкова е един от купувачите на имот в столичния квартал "Стрелбище" – малко над 58 квадрата, който представлява апартамент. Там обаче купувачи са де факто отново родителите ѝ, като сделката е от 2001 година. Апартаментът е продаден през 2013 година.

През 2015 година Ангелкова купува парцел, апартамент и гараж в "Лозенец", на ул. "Капитан Тодор Ночев". Продавач е Митко Грънчаров. А през миналата година, Ангелкова е купила имот от 1,250 декара на ул. "Екатерина Божилова" 31 в столичния квартал "Драгалевци". Този имот липсва от имотната декларация на Ангелкова, защото последната подадена декларация засега отразява 2017 година, а предстои подаване на декларация за 2018 година.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.