Ангелкова: Апартаментът в "Овча купел" е купен от родителите ми на мое име


Ангелкова: Апартаментът в "Овча купел" е купен от родителите ми на мое име
Снимка: БГНЕС

5354

Апартаментът в кв. „Овча купел“ е купен от моите родители на мое име, платени са 75 хил. лв. на груб строеж. Това каза пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова.

По-рано днес лидерът на НФСБ Валери Симеонов намекна, че Ангелкова също е част от скандала "Апартаментгейт" и призова медиите да проверят имота ѝ.

„Явно сме свидетели на поредните силни чувства на г-н Симеонов към мен. Става дума за апартамент, закупен през 2008 г. от моите родители на мое име. Апартаментът е в кв. „Овча купел“ и е 116 кв. м – другото е гараж и общи части, които са описани в нашата декларация. 75 хил. лв. е сумата, която е платена на груб строеж по онова време“, заяви Ангелкова, цитирана от "Фокус". Тя посочи, че ще предостави нужните документи.

„Имам и пазарна оценка, която ще предоставя. Юрист съм по образование. За всяка една сделка, която съм извършвала – дали с дарение от моите родители, дали лично, преди нея съм възлагала пазарна оценка на имота от лицензиран оценител. Това е начинът, по който може да има реално данни за това дали оценката е пазарна“, поясни Ангелкова.

Тя допълни, че няма притеснения и че всичко около апартамента ѝ може да бъде доказано.

„За декларацията е техническа грешка – там, където съм предоставила документите да попълват през 2011 г. са написали данъчната оценка. Тя е вписана в нотариалния акт. Оттам идва разминаването в цените“, заяви Ангелкова и обясни, че всички данъци са платени и проверени. 

Ангелкова посочи, че все още не е разговаряла с премиера Бойко Борисов. „Всичко, каквото разпореди г-н Борисов, аз ще го направя. За мен е важно да си върша работата спрямо закона и това, което сме начертали като приоритети, да го следваме. И е много жалко без доказателства да се правят внушения“, коментира Николина Ангелкова.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички