Ще се откаже ли Verizon от сделката с Yahoo?

Ще се откаже ли Verizon от сделката с Yahoo?
Източник: Getty Images

След разкритието за поредната хакерска атака, засегнала 1 млрд. потребители на Yahoo, акциите на компанията се сринаха с 6%. Това обаче може дори да не е най-големият ѝ проблем, тъй като някои инвеститори вече спекулират, че гигантът Verizon ще се откаже от намерението си да я купи.

Това е втората голяма кибератака в последните месеци, за която признават от Yahoo. Появяват се мнения, че Verizon може да развали изцяло предстоящата сделка или поне да поиска по-ниска цена от вече договорените 4.8 млрд. долара, пише TechCrunch.

Самият сайт за технологични новини е притежание точно на Verizon, но твърди, че няма вътрешна информация, въпреки че е изпратил запитване.

Verizon се интересува от западащата Yahoo по стратегически причини. Бизнесът на неговата AOL и този на Yahoo имат допирни точки и заедно могат да постигнат много в технологичната индустрия.

Когато преди месеци се появи информация за първата хакерска атака, някои източници съобщиха, че Verizon ще поиска отстъпка от 1 млрд. долара. Дали и сега от компанията обмислят подобен ход не е ясно, но няма и категорични знаци, че сделката е пред провал.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.