Официално: Verizon придобива Yahoo


Официално: Verizon придобива Yahoo
Снимка: Getty Images/Guliver

3076

Интернет компанията Yahoo ще бъде продадена на американския телеком Verizon Communications за близо 5 млрд. долара. Слухове за сделката се чуха още тази сутрин, а вече има и официално потвърждение под формата на имейл на изпълнителният директор на Yahoo Мариса Майер, става ясно от публикация на BBC.

Yahoo ще бъде обединена с AOL - друг интернет гигант, загубил славата си и закупен от Verizon миналата година. Сделката обаче не включва ценните дялове на Yahoo в китайската компания Alibaba.

Спорно е доколко договорката е изгодна, като се има предвид, че през 2008 г. Microsoft предложи 44 млрд. долара за Yahoo. Но поне финансовите проблеми, тормозещи Майер и подчинените ѝ в последните години, ще бъдат разрешени. 

Самата Майер пише в имейла до служителите: "Yahoo е компания, която промени света и ще продължи да прави чрез комбинацията с Verizon и AOL." Тя няма намерение да напуска компанията и допълва, че за нея е важно да види преминаването към "следващата глава". 

От своя страна изпълнителният директор на AOL Тим Армстронг заяви, че сделката ще "отприщи потенциала на Yahoo" и "ще създаде ключов играч" на пазара на мобилните медии. Заедно двете фирми притежават над 25 марки, включително Yahoo Mail, Flicr, Tumblr (на Yahoo) и Huffington Post и TechCrunch (на AOL).

От Verizon също заявиха, че от сливането ще се роди успешна световна компания. 

Мариса Майер пое Yahoo през 2012 г., но не направи кой знае какво, за да върне компанията към славните дни и печалби. За второто тримесечие тази година са отчетени 440 млн. долара загуби.

 

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички