Слаб ръст на търговията на дребно през декември

Слаб ръст на търговията на дребно през декември
Източник: Getty Images / Guliver

По предварителни сезонно изгладени данни през декември 2016 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети” по съпоставими цени нараства с 0.1% спрямо предходния месец.

През декември 2016 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, нараства с 3.5% спрямо същия месец на предходната година, съобщиха от НСИ.

През декември 2016 г. оборотът нараства спрямо предходния месец при: търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 5.3%, търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 0.8%, и търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 0.2%. Намаление е регистрирано при: търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 4.8%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 2.1%, и търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 0.1%.

През декември 2016 г. спрямо същия месец на 2015 г. оборотът нараства при: търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 12.6%, търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 8.2%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - със 7.5%, и търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - със 7.4%. По-значително намаление е регистрирано при: търговията на дребно с разнообразни стоки - с 11.9% и търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 8.5%.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.