Стотици работници на "Емко" на протест пред НС, питат от кого ги спасява държавата

Стотици работници на Емко на протест пред НС, питат от кого ги спасява държавата
Източник: БГНЕС

Стотици работници от „Емко“ се събраха на протест пред сградата на парламента.

Протестиращите скандираха „Мафия“ и „Оставка“. Организаторът на протеста Димитрина Маркова заяви, че искането им е заводът да продължи да работи с качеството на продукцията, с което е работил досега. „Г-н Борисов, вече ще се съмняваме във вас. Не знаем какви интереси защитавате, можем само да гадаем. Ние обикновените хора четем изказвания в пресата, но се надяваме, че в тази държава все още има институции. Допускаме, че в тях работят много честни хора, които ще се опитат да разберат защо се провеждат тези действия. Г-н Борисов, ако не ни изпълните желанията, ще продължим да стачкуваме. Не сме 300 човека, а сме 1300. Г-н Борисов ние се борим за хляба си, а няма по-велико нещо от народа и хляба. Всяка революция е започвала с лозунга „хляб и свобода“, заяви Маркова, цитирана от "Фокус".

Представители на протестиращите влязоха в Народното събрание, за да представят исканията си. Те провеждат среща с представители от ПГ на „БСП за България“.

"Министърът на икономиката каза, че държавата ще спаси предприятието, но от кого?" Това каза пред журналисти в парламента директорът на „Емко“ - Монтана“ Красимир Падарев, който бе сред тези, влезли в парламента.

„Емко“ няма нужда да се спасява, но „Емко“ е в опасност, защото му се правят спънки и пречки напук на всичко. Нарушава се законовият ред в държавата. Пращат се проверки, оправяме си нещата, отново не ни връщат лиценза. Това е положението. Всички проблеми сме отстранили. Ако нещата продължават по този начин „Емко“ няма да може да издържи - затова сме тук“, коментира той. По думите му в Монтана работят около 400 души, а в Трявна – 650 души.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.