Трикове за продуктивност, когато работите дистанционно

Трикове за продуктивност, когато работите дистанционно
Източник: Thinkstock/ Guliver

Повечето мениджъри, тийм лидери и изпълнителни директори знаят колко точно е цената на успеха. За мнозина тези позиции са връх в кариерата, но не всичко опира до гордостта и славата. Да сключваш сделки и да управляваш екип, докато непрекъснато търсиш продуктови иновации, опитвайки се да балансираш с личния живот, звучи по-скоро като „мисията невъзможна”. Добавете към „пакета” командировките и уъркшопове в чужбина и си помислете как бихте запазили висока продуктивност при тези условия на труд. Докато разсъждавате, ние ще ви дадем няколко идеи.

1. Слушайте тялото си

Повечето хора, които летят често в различни часови зони, се опитват да останат будни, за да преборят часовата разлика. Груба грешка! Слушайте тялото си и използвайте максимално възможностите за почивка. Опитвайки се да се борим с нея, часовата разлика ще работи срещу вас и ще съсипе вашата производителност. Дори в самолета оставете поне за 2 часа лап топа или книгата си и се опитайте да дремнете.

2. Увеличете срещите „лице в лице”

Конферентните разговори онлайн са чудесен начин за свързване на екипите по цял свят, но те все още не могат да заменят контакта „лице в лице”, когато става въпрос за изграждане на динамична компания. Има чувство за яснота, което идва със срещите очи в очи и не бива да го пренебрегвате. Тази комуникация създава благодатна почва за сътрудничество, обмяна на нови идеи и пробиви.

3. Създайте си домашен уют по време на пътуванията

Когато често пътувате напред-назад по работа, не е изключено да чувствате, че не принадлежите нито тук, нито там. Ето защо е важно за душевния ви комфорт да направите отсъствията от дома по-уютни – носете си рамка със снимка, удобна възглавница или пък някакъв сувенир със сантиментална стойност.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.