Водата ще поскъпва плавно, обеща Иванов


Водата ще поскъпва плавно, обеща Иванов
Снимка: БГНЕС

2340

Водата ще поскъпва, но това ще става плавно и ще бъде съобразено с възможностите на потребителите да плащат за ВиК услугите. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов по повод искането на водните дружества за скок на цените средно с 10-20 на сто още от следващата година.

"Мога да кажа, че нашите решения ще бъдат такива, които да не допуснат скокообразно повишаване цената на ВиК услугите. Ние отчитаме, че има необходимост от инвестиции във ВиК сектора за подобряване на качеството на питейната вода, намаляване на загубите, дейности, свързани с пречистването на водата, но при всички положения ще се съобразяваме с възможностите на българските граждани да ползват и заплащат тези услуги", заяви Иванов след открито заседание на КЕВР, предаде БНР.

„Комисията ще бъде напълно безкомпромисна и няма да се съобрази с искания, за които няма обективни доказателства по всички ценообразуващи фактори“, каза доц. Иван Иванов.

Той изрази категоричното си становище, че в анализите на бизнесплановете експертите и членовете на Комисията ще отчитат стриктно районите, където исканите цени достигат границата на социалната поносимост за населението и няма да бъде допуснато този праг да бъде надвишен.

КЕВР проведе и открити заседания във връзка с постъпили заявления за издаване и прекратяване на лицензии за дейността „търговия с електрическа енергия“. Без възражения от страна на вносителя беше одобрен докладът на работната група във връзка с подаденото от „Мини Марица-Изток“ ЕАД заявление за издаване на лицензия за дейността „търговия с електрическа енергия“. Заявлението е внесено поради изтичане на срока на досегашната 10-годишна лицензия за тази дейност на 20.11.2016 г. Окончателно решение Комисията ще вземе на закритото си заседание на 20.10.2016 г.

 

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички