Възможно е лицензът на ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3" да бъде отнет

Възможно е лицензът на ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 да бъде отнет
Източник: БГНЕС

Собственикът на една от американските централи - ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3" е офошрна компания. Това съобщи пред Actualno.com лидерът на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Според Симеонов този факт е достатъчно основание лицензът за дейност на централата да бъде отнет. Причината е, че има нарушение на Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, свързаните с тях лица и техните действителни собственици. Това е законът, който беше създаден от депутатите от ДПС Делян Пеевски и Йордан Цонев.

По думите на Валери Симеонов до средата на 2014 г. "КонтурГлобал Марица Изток 3" е трябвало да промени собствеността си. "Имали са срок от 6 месеца да изпълнят изискванията, но не са го направил и сега лицензът им трябва да бъде отнет", каза Симеонов.

Възможно е при заварено положение обаче т.нар. Закон за офшорките да не се приложи. "Какво заварено положение, те са имали цели шест месеца да спазят закона и не се го направили", каза още патриотът, отхвърляйки тази възможност.

По информация от Investor.bg КЕВР вече е започнала проверка на казуса.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.