Завършвайте имейлите си с тези 4 думи и винаги ще получавате отговор

Завършвайте имейлите си с тези 4 думи и винаги ще получавате отговор
Източник: iStock/Guliver

На всички ни се е случвало - изпращаме важен служебен имейл, а отговорът или се бави с часове, или изобщо не идва. Неприятно е, тъй като може да спъне работата ни.

Можем ли по някакъв начин да си подсигурим заветното Re:? Според изследване на 300 000 имейла, проведено от Boomerang, един определен завършек на писмото генерира най-много отговори.

Сравнени са няколко традиционни завършващи фрази: "Благодаря", "Благодаря предварително за отговора", "Поздрави", "С най-сърдечни поздрави", "Всичко добро", "С уважение".

9 признака, че сте проблемен служител

Някои служители са по-добри от други, но замисляли ли сте се, че точно вие може да се окажете проблемни? Това невин...

Оказва се, че най-добре се приема "Благодаря предварително за отговора" - 65,7% от имейлите, завършили с тези думи, са получили бърз отговор. 

От писмата с последна дума "Благодаря", е отговорено на 63%. Финалът "Всичко добро" е получил 54,4% отговори, а "Поздрави" - 53,9 на сто.

На интервю за работа отивайте със 7 подготвени истории

На интервю за работа винаги трябва да носите със себе си допълнителен брой автобиографии, позитивна нагласа и... ня...

И така, защо "Благодаря предварително за отговора" е най-успешният край на мейл? Изразяването на благодарност кара хората подсъзнателно да ви приемат в по-положителна светлина. А пък думата "предварително" намеква, че вече е решено, сигурно, че ще имате за какво да благодарите т.е че ще получите отговор.

Може да приложите този трик не само за служебната, а и за личната си кореспонденция и да проверите дали пък приятелите ви няма да започнат да отговарят по-бързо на съобщенията ви.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.