Най-добрите градове за пазаруване в света

Най-добрите градове за пазаруване в света
Източник: iStock/Guliver

Наближават празници, а с тях се задава и трескавото пазаруване за коледни подаръци. А пък защо и да не се възползвате от намаленията и да се поглезите с някоя покупка само за вас? Ако имате възможност, можете дори да отидете на шопинг в чужбина. Американското издание Travel and Leisure идва на помощ, като представя най-добрите градове за пазаруване в света.

Хонконг

Пазаруването в Хонконг е изключително популярно, а разнообразието - огромно. В последните години редица известни дизайнери откриха свои магазини тук, но в града присъстват и многобройни по-малки марки.

Милано


Италианската мода и известните модни дизайнерски имена са познати по цял свят, но ако искате да отидете на шопинг в Италия, изберете Милано. Тук четири пъти в годината се състои Миланската седмица на модата, а в допълнение градът предлага безкрайни възможности и разнообразие от молове и търговски улици, малки и големи бутици и традиционно местно изкуство.

Дубай

Изникналият от пустинята метрополис Дубай е място с много шопинг предложения, между които и Dubai Mall, който разполага с 350 000 кв. м търговски площи и е един от най-големите в света. В старата част на Дубай ще намерите много традиционни магазини за бижута, обувки, кърпи и сувенири. В Dubai Mall може не само да пазарувате, тук има и огромен водопад, аквариум и ледена пързалка.

Париж


Френската столица е символ за шопинг дестинация и няма как да бъде прескочена. Париж е не само столица на луксозните марки, но и град с много пазарчета, антични магазини и книжарници.

Токио

Най-гъсто населеният град в Япония предлага както множество универсални магазини с бутици на известни марки, така и търговски улици с магазини Second Hand и пазари с традиционни занаяти.

Рим


Ако сте във Вечния град и нямате много време за шопинг и забележителности, може да ги съчетаете с разходка по 1.5-километровата улица Via del Corso. Освен че предлага множество магазини и бутици, тя минава покрай основните забележителности на Рим. Ако имате повече време, идете до Via del Governo Vecchio - римският отговор на нюйоркския Сохо. Заслужава си и посещение на Campo de' Fiori, където всяка сутрин може да купите свежи цветя и фермерски продукти. Някои недели се предлагат дори дизйанерски дрехи и бижута.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.