Как във Виена черпят жителите в местни заведения


Как във Виена черпят жителите в местни заведения
Снимка: iStock

8429

Коледното пазаруване е задължителен и вълнуващ ритуал за съвременните хора. То е още по-приятно, когато е съчетано с почерпка.

Именно такава възможност предлага новата кампания на Община Виена и Виенската стопанска камара. Инициативата е под мотото "Коледна почерпка" и подарява ваучери за ресторанти и кафенета на пазарувалите в магазините в австрийската столица. Целта на кампанията е да подкрепи виенските магазини и заведения за хранене, които са особено силно засегнати от пандемията след поредния локдаун.

Кой може да получи коледна почерпка?

Всеки, който закупи нещо в някой от виенските магазини на 18 или 19 декември, ще получи специална "коледна почерпка": пазарувалите през този уикенд ще получат ваучер на стойност най-малко 50% от сумата по касовата бележка, но максимум 100 евро на човек.

Сумите ще бъдат дадени под формата на добре познатите вече виенски ваучери за посещение в ресторанти и кафенета. "Коледната почерпка" се финансира в равни части от Общината и Виенската стопанска камара. В рамките на кампанията ще бъдат раздадени на ваучери на обща стойност 4 милиона евро. Европейска столица плаща на жителите си, за да ходят на заведение

"С тези ваучери Виена иска да благодари на виенчани, които изтърпяха още един локдаун, но подкрепиха това трудно решение и показаха грижа за своето и за чуждото здраве. "Виенската почерпка" е знак на признателност към търговците, ресторантьорския бизнес и всички, които досега отлагаха коледното пазаруване. Австрия наложи пълен локдаун и задължителна ваксинация

Да се поддържаме, да се уважаваме и да показваме солидарност – това е не просто виенската рецепта за преодоляване на корона кризата, но и за посрещане на Коледа по здравословен, безопасен и спокоен начин", каза кметът на града д-р Михаел Лудвиг.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички