Пътувайте достъпно: Три по-евтини страни от България, които си заслужава да посетите


Пътувайте достъпно: Три по-евтини страни от България, които си заслужава да посетите
Снимка: iStock/Guliver

52557

Добре известно е, че България се води една от най-евтините държави и по отношение на Запада, това е повече от ясно. Месечната издръжка на семейство у нас е около 1800 евро, а на човек – 500 евро, сочат данни на сайта Numbeo.

Вечеря за двама в ресторант средна класа е средно 33 евро или 60 лв. Наемът на малък апартамент в центъра средно върви около 330 евро/месец.

Има и много държави, в които са с по-нисък стандарт от България и е доста по-евтино. Някои са доста близо до нас, други – не съвсем. Но със сигурност си заслужава да бъдат посетени. 5 места, които е най-подходящо да посетите именно през октомври

Мароко

Първият пример за това е Мароко. Там месечната издръжка на семейство е около 1300 евро, а на човек – 370 евро. Вечеря за двама в среден клас ресторант ще ви струва близо на половината от цената у нас – 18 евро или 36 лв. Цената на таксиметровите услуги е 0.66 евро на километър. Наем на апартамент в централната част на град е средно 280 евро на месец.

Всяка година Мароко е посещаван от милиони туристи, като сред най- предпочитаните градове са Казабланка, Маракеш и Агадир.

Албания

Много по-близка и лесно достъпна за българите е Албания. Пред последните години страната стана популярна най-вече с летните курорти Саранда и Дуръс. Издръжката на семейство там излиза 1500 евро на месец и 440 евро на човек.

В ресторант средна класа може да вечеряте срещу 25 евро или 50 лв. за двама. Месечният наем на апартамент в централна част на град е около 300 евро.

Албания разполага с 362 км брегова линия. Освен морските курорти можете да посетите и Тирана. Столицата има страхотни забележителности и музеи.

Шри Ланка

Шри Ланка също е предпочитана дестинация напоследък и предлага много ниски цени на храната и услугите. Месечната издръжка на семейство в екзотичната държава е 1,100 евро, а на човек 300 евро.

Вечеря за двама в ресторант излиза едва 11 евро или 22 лв. Километър пробег на такси е само 0,28 евро. А месечният наем на апартамент в центъра на града е 190 евро. Освен това Шри Ланка предлага екзотични плажове и пълноценна почивка.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Най-подходящите туристически дестинации за всеки месец от годината

11 страшно надценени туристически дестинации

Още от Пътешествия и забавление


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички