Маникюрът - какво казва той за нас


Маникюрът - какво казва той за нас
Снимка: iStock/Guliver

12656

Без значение от времето, страната или града, в който живеем, максимата, че “по дрехите посрещат”, винаги ще е вярна. И това ще е така, независимо дали ни харесва, или не. Единственото, което можем да направим, е да се съобразим с наложените в обществото норми и да се постараем да направим добро първо впечатление, защото приличният външен отваря врати и това не е тайна за никого.

Женските ръце са сред най-деликатните части от тялото на една дама - те говорят за възраст, професия и какво ли още не. Наред с дрехите, обувките, грима и прическата, маникюрът има особено място в цялостната визия на една жена. На всяка дама ѝ е минавало през ума, че ноктите ѝ остават незабелязани, тъй като не получава комплименти, въпроси и коментари за тях. Но това, повярвайте ни, съвсем не е така. Особено ако те не изглеждат добре.

Съвсем невярно би било да кажем, че маникюрът е творение на модерните хора. И тук смело можем да използваме добре познатата на всички фраза, че “всичко ново е добре забравено старо”. Маникюрът съществува, откакто свят светува, защото още в древни времена жените са осъзнавали нуждата от това да поддържат ноктите си в изряден вид. Чрез цветовете и формата те са индикирали своя социален статут и положението си в обществото - ярките нюанси са били запазени за членовете на царската фамилия, докато робите са можели да ползват само бяло и пастелни цветове.

В съвременния свят не е така, но от тогава до днес има нещо, което не се е променило - маникюрът все още заема първостепенно значение. Доказателство за древния произход на тази козметична процедура има и самото ѝ име - думата маникюр произлиза от латинското manus, което означава ръка, и cure – грижа. Можем единствено да се радваме на богатото наследство, което хората са ни оставили и да се възползваме от всичките възможности на маникюра, защото те са безкрайно много. 

Маникюрът - диалог без думи с околните

●  Маникюрът - признак за висока лична хигиена - добре поддържаните нокти са неразривно свързани със стремежа ви към чистота и преди всичко индикират за вашето отношение към личната хигиена; 

●  Психиката - такава, каквато трябва да бъде - изгризаните, почупени и неоформени нокти са признак преди всичко на вреден навик, от който незабавно трябва да се отучите. За хората, стоящи срещу вас, ще е твърде лесно да разпознаят нервност, стрес или страх, които не се толерират нито на срещи, нито на работни интервюта;

● Отношение към детайла - маникюрът е въпрос на личен избор, който говори много за вашите естетически възгледи и вниманието, което отделяте на начина, по който изглеждате;

● Ако пък информацията дотук не ви се струва достатъчна причина да вкарате ноктите си в ред, то е важно да знаете, че сред господата все по-нашумяло е едно проучване, което се опитва да разгадае женската същност според вида на ноктите - форма, цвят и дължина. Някои мъже стигат дори по-далеч, “четейки” не само характера, но и желанията, и очакванията на жената. Така че помислете си какво искате да е вашето послание на първа среща, ако срещу вас стои човек, който ще го разбере?

Поддържаните нокти - перфектната визитка

Изборът на дължина, цвят и рисунка са нещо, което е изцяло във вашите ръце. То също открехва вратата на околните към личния ви свят, но го прави по начин, който сами сте избрали. Вие лесно може да “манипулирате” посланието, което изпращате, така че да постигнете желания ефект и да изградите отличен образ в обществото. За тази цел, разбира се, е важно да се доверите на доказан в сферата лидер, който да допринесе за качествена изработка и стилен външен вид:

● Ако вие сте професионален маникюрист, то доверете се на Nailsbg и подарете на вашите клиенти сигурност и подобаващ вид на техните нокти. Не правете компромиси с качеството и с подбора на продукти, тъй като това евентуално би създало недоверие у вашите потребители. Професионалният маникюр е все по-разпространена и предпочитана услуга и всяка жена търси перфектното място да поддържа своите нокти. Nailsbg ви дава възможност да се превърнете в такова на изключително достъпни цени; 

● Ако пък сте сред дамите, които предпочитат да поддържат ноктите си в домашни условия - правете го, както трябва! Наред със своите професионалните сетове и артикули, Nailsbg ви предлага и всички нужни продукти и аксесоари за маникюр в домашни условия - както поединично, така и в комплекти, така че лесно и бързо ще се снабдите с нужното оборудване и указания за неговата употреба.

Nailsbg е с дългогодишен опит в предлагането на продукти и аксесоари за маникюр, педикюр и цялостна естетическа грижа. Електрическите уреди пристигат с едногодишна гаранция, а благодарение на богатото описание, можете лесно да направите информиран избор на продукта, който търсите. При нужда - екипът от специалисти е насреща да ви разясни всички неясни въпроси.

За перфектния маникюр на вас и вашите клиенти, Nailsbg гарантира качество и прецизност, каквито всеки търси!  

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички