Предварително онлайн одобрение на ипотечен кредит е новата дигитална услуга на ОББ


Предварително онлайн одобрение на ипотечен кредит е новата дигитална услуга на ОББ
Снимка: ОББ

1336

ОББ пуска на пазара нова дигитална услуга – предварително онлайн одобрение на ипотечен кредит. Тя е предназначена както за лицата, които започват да търсят своя нов дом, така и за тези, които вече са го избрали и искат да получат финансиране за закупуването му.

Новата услуга представлява съкратен дистанционен процес, който позволява на клиентите по всяко време и на всяко място, стига да имат достъп до интернет, да стартират процеса по кандидатстване за ипотечен кредит.

„Всеки, който иска да знае какъв размер ипотечен кредит би му отпуснала банката, вече може да получи отговор изцяло дигитално и само с 5 прости стъпки. Новата ни услуга е достъпна на уебсайта на ОББ и е отворена за всички граждани. Процесът е максимално олекотен, дизайнът е интуитивен, така че всеки да може да се справи без колебание. Вярвам, че клиентите ни ще оценят удобството, което им предлагаме по техния път към новия им дом“, споделя Ани Ангелова, член на Кънтри тийма на KBC Group за България и изпълнителен директор „Банкиране на дребно“ на ОББ.

Новата услуга е налична на сайта на ОББ, в подстраницата за ипотечно кредитиране. Кандидатстващото лице трябва да посочи желаната сума и срок на кредита и да попълни кратка, и интуитивна апликационна форма в пет стъпки. През цялото време на попълването получава информация за своя прогрес, както и възможност да я прегледа и да направи корекции. Следващата стъпка е да подпише своето онлайн искане с електронен подпис, а ако няма такъв, ОББ предлага съдействие за получаването му. Веднага след това в банката стартира процес по извършване на кредитна оценка в реално време. Предварителното онлайн одобрение важи два месеца от датата на издаването му и позволява на клиента бързо, лесно и удобно да направи първата крачка към своя мечтан дом.

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80095
  • GBP
    1
    2.31794
  • JPY
    100
    1.16529
виж всички

Най-четени новини


виж всички