"Джи Пи Груп" се отказва и от поръчка за трасето на трамвай №5

Джи Пи Груп се отказва и от поръчка за трасето на трамвай №5
Източник: БГНЕС

Строителната фирма „Джи Пи Груп“ се отказва от обществената поръчка, възложена от Столичната община за ремонт на трамвайното трасе на линия номер 5 по бул. "Цар Борис Трети". Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова, цитирана от националното радио.

"Конкурсът още не е окончателно завършен, няма сключен договор и предстои да бъде класирана, най-вероятно, втората фирма, която е класирана. Друг обект – това е зона 2 на ул."Граф Игнатиев", който се изпълнява от компанията, ще продължи да се изпълнява, защото не бихме могли да оставим разкопана улицата по средата. Знаете, че увеличихме максимално контрола при всяко неизпълнение. Знаете и огромните санкции, които сме заложили в договора", допълни Фандъкова.

В края на милата седмица премиерът Бойко Борисов поиска от Агенция "Пътна инфраструктура" да извади компанията от проектите с европейско и държавно финансиране. От "Джи Пи Груп" пък се отказаха от изграждането на тунел "Железница", процедурата за което ще бъде удължена.  

Пред журналисти кметът допълни, че държавата ще отпусне на Столичната община необходимите средства за придобиването на къщата-музей на поета Пейо Яворов.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.