144 000 пътници са използвали нощния транспорт в София за година

144 000 пътници са използвали нощния транспорт в София за година
Източник: Facebook/Владимир Христовски

144 хил. пътници са ползвали нощния транспорт в София от неговото пускане преди една година. Това каза изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Христиан Петров във връзка с навършването на една година от пускането на нощния градски транспорт в София, предаде "Фокус".

„Преди точно една година започна нощният транспорт на София и за момента това, което можем да кажем, е, че 144 хил. пътници са ползвали тази услуга. Разбираемо най-много услугата е ползвана петък срещу събота и събота срещу неделя – това ние намираме за нормално и естествено. Това е все пак нещо, което е ново, и все още градът свиква с него. Надяваме се, че сега с оправянето на времето, идването на пролетта и по-топлитe месеци с по-дълъг ден този транспорт ще се радва на още по-голям интерес“, заяви Петров.

Той посочи, че целта на пускането на нощния транспорт е била да се подобри цялостната услуга, която ЦГМ предлага на гражданите. По думите му така се дава алтернатива на придвижване в по-късните часове на денонощието. „Към момента нощните линии са четири и по тях работят общо 14 автобуса, като интервалите на движение са точно 40 минути. Всяка от линиите може да бъде използвана от 150 пътници на час. Цената на билета е 2 лв., като важи за всички линии“, припомни Петров. Той посочи, че до момента не са възниквали сериозни инциденти с пътници.

„Най-натоварената линия е N2, която обслужва кварталите „Обеля“ и „Студентски град“. От тези 144 хил. пътници, които са ползвали тази услуга за една година, 57 хил. са ползвали N2“, обясни Петров.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.