800 родни превозвачи ще участват в протеста в Брюксел на 10 януари

800 родни превозвачи ще участват в протеста в Брюксел на 10 януари
Източник: БГНЕС

800 български служители от транспортните фирми и подкрепящи ни колеги от Румъния, Полша, Прибалтийските републики и Словакия ще участват в протеста в Брюксел на 10 януари. Това каза зам.-председателят на Национално сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов пред "Фокус".

„Разрешението е за общо хиляда участници, а за превозните средства, които трябва да са фиксирани и могат да бъдат на едно място, са шест. Никъде не е фиксирано колко транспортни средства могат да преминават със съответните транспаранти. Моята информация е, че 150 композиции ще участват. Общият брой ще надхвърли хиляда, но се надявам на площад „Люксембург“ в Брюксел, където ще е протестът, да не са сложили хора да ни броят, защото ще е доста глупаво“, обясни той.

„Ние просто даваме изява на своя протест, за да обясним, че всички идеи, с които е правен Европейският съюз, вече са несъществени, поради простата причина, че самите големи стари страни членки се нуждаят от работници. Нещата не опират само до българските превозвачи, опират до българските кадри в хотелиерството, инженерите, лекарите и учителите. Измамно е мнението, че българите в чужбина гледат как да се върнат в България и, че са в чужбина, заради парите“, каза още Лалов.

По думите му всеки ще гледа да минат европейските избори, да прехвърли топката и отговорността на следващия Европейски парламент. "Това, което очакваме, е нищо да не се случи", допълни Лалов.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.