Аврамова за Нанков: Личната вина е нещо различно от политическата отговорност

Аврамова за Нанков: Личната вина е нещо различно от политическата отговорност
Източник: БГНЕС

Николай Нанков е човек с натрупан опит и компетенции, които трябва да се използват. Ресорът му е благоустройство, геозащита, ВиК. МРРБ има добър и компетентен екип. Личната вина е нещо различно от поемането на политическа отговорност. На мястото трябва да се намери подходящият човек. Смятам, че той е подходящият човек, на мястото на което се намира. Приемам всякакви идеи от целия екип, но решенията ги взимам аз. Аз съм готова да нося и своята, и политическа, и морална отговорност. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова пред bTV.

Припомняме, че бившият министър Николай Нанков подаде оставка заради трагичния инцидент край Своге, при който загинаха 20 души, но скоро след това беше върнат във ведомството като заместник-министър.

Относно "Джи Пи груп" Аврамова заяви, че "съмненията тепърва ще бъдат разследвани. В момента тече процедура за строителството на тунел Железница. Има обжалване, което е отхвърлено, но очакваме дали ще има такова на ВКС. Ако и то бъде отхвърлено ще трябва да предложим изпълнението на "Джи Пи Груп", но очакваме отказ от строителството на тунел "Железница". 

Министърът уточни, че с "фирмата са сключени 10 договора, като по два от тях тече проверка на място от управляващите органи. В две общини в София няма проверка, тъй като Столична община не е депозирала искане за такава."

Във връзка с пътния участък София-Своге, където стана тежката автобусна катастрофа, министърът обясни, че фирмата вече преасфалтира този участък.

"Текат процесуално-следствени действия. Нека да изчакаме резултатите от следствието и този който има ангажимент да изгради този участък, ще го направи. Тече одитна проверка на целия път, все още не е готов докладът, когато стане, ще оповестим на всички. Гаранцията на този път изтича края на тази година. Много беше изговорено по темата. Нека да изчакаме", заяви Аврамова.

Министърът увери, че ще има решение, което ще намери виновните и те ще си понесат наказанието.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.