Борисов: Инвеститорите ще дойдат в Северозапада заради магистрала "Хемус"

Борисов: Инвеститорите ще дойдат в Северозапада заради магистрала
Източник: БГНЕС

Все повече инвеститори ще идват и в Северозапада, защото има ли път, идват инвеститори.

Това обеща премиерът Бойко Борисов, който присъства на откриване на разширение на производствен корпус за заваряване на стоманени компоненти на австрийски завод в индустриалната зона на Червен бряг.

Разширението е на площ от 11 хил. кв. м и е направено с инвестиции от 7 млн. евро. Предвижда се ръст на производствения капацитет с 30 на сто и на работните места с около 100.

„Всичко е важно. Там, където минаха магистралите и новите жп линии, неслучайно инвестициите отидоха първо в Ямбол. Сега, когато виждат, че автомагистрала „Хемус“ върви и се строи и аз съм убеден, че догодина вече ще подминем Севлиево. Защото проектите са готови, търгуват се. Едната част почва да се строи – от Белокопитово към Търговище също и това ни е приоритет на приоритетите. Убеден съм, че тогава все повече инвеститори ще продължат да идват и в Северозапада, защото има ли път, идват инвеститори“, коментира Борисов и добави, че продукцията може да се изкарва.

„То не е само дали инвеститорът, който е тук, ще дойде от аерогарата бързо. Въпросът е и готовата продукция. Това са по 6 ТИР-а на ден. 30 дни по 6 ТИР-а са 180 ТИР-а. Затова и тунелът под Шипка ни е толкова важен. Затова Севлиево, Габрово надолу чакат немските, австрийски, американски инвеститори, които са там, пътят да отиде по-бързо. С една дума - много глупости са направени в миналото, да не се връщаме“, подчерта премиерът.

Според него сега имаме редкия шанс да идват инвеститори и когато държава и местна власт работят в синхрон, няма никакви претенции относно изграждането на завода, съдействието от страна на общината и на държавата.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.