Борисов: Магистрала "Европа" трябва да бъде направена възможно най-бързо

Борисов: Магистрала Европа трябва да бъде направена възможно най-бързо
Източник: Министерски съвет

Възможно най-бързо и ускорено АМ „Европа“ трябва да бъде направена. Това каза премиерът Бойко Борисов във видео, публикувано в официалната му страница в социалната мрежа Facebook.

Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков направиха проверка на напредъка на строежа на АМ „Европа“ в участъка Драгоман – Сливница. Нанков обясни, че преди месец е било дадено началото на строителството, като сроковете, които са били поставени на строителите до октомври 2020 г., ще бъдат изпълнени. „Над 30% от хумусния слой вече е премахнат. 8% от насипа вече е положен. Вече имаме основата на пътя по 2 км от трасето“, обясни Нанков, цитиран от "Фокус".

От своя страна Борисов заяви, че най-бързо и ускорено довеждащият път до индустриалната зона в Божурище трябва да бъде направен.

„По пет ТИР-а на минута минават, трябва да се стартира незабавно“, посочи министър-председателят. „Сега като дойдат и още по-големите заводи и тази магистрала ще отеснее още преди да сме я построили“, каза още той. „Една теменужка не трябва да се смачка по време на изграждането на пътя, ще говорите с еколозите да се премести всичко“, посочи Борисов. Премиерът заяви, че ще се работи и по това в България да се обучават повече инженери, каквито иска бизнесът.

„Ще го търсим и президента Вучич - те трябва да дадат зор на сръбска територия да завършат, защото ние есента сме готови. Ще му пратя днес снимки, за да види на какъв етап сме”, посочи премиерът. „Хората работят с настроение, като има заплати. Така се вдигат доходите. Затова и идват реални инвеститори, а не шменти-капели, като онези, които продадоха БТК-ата, ЕРП-та. Те не могат да си управляват дори субсидиите. Това са социалистите - да похарчат всичко, да нямат никакви запаси, да се огледат след това, да вземат и чуждото и накрая да оставят всичко в разруха. След нас ще остане това – работник, като си вози децата, да им каже: „Това аз съм го правил“. Хиляди хора работят тук“, каза още Борисов.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.