Борисов: Скоростният път до сръбската граница ще е готов до 2 г.

Борисов: Скоростният път до сръбската граница ще е готов до 2 г.
Източник: Министерски съвет

Скоростният път от Сливница до сръбската граница ще бъде готов до две години. Това заяви премиерът Бойко Борисов на среща със сръбската си колега Ана Бърнабич, предаде БНР.

"До две години аз ще съм готов на границата. До Сливница е четирилентов път. Имам 20 км, за две години ще го направя", каза той.

Борисов проведе двустранни срещи с лидери на държавите от Западните Балкани след откриването на Виенския икономически форум в София, съобщиха по-рано от правителствената пресслужба.

Премиерите на Сърбия, Република Македония, Черна гора, Албания и Косово – Ана Бърнабич, Зоран Заев, Душко Маркович, Еди Рама и Рамуш Харадинай, бяха единодушни, че вчерашната среща с лидерите на ЕС е дала силна подкрепа от страните членки за европейската перспектива на Западните Балкани.

На срещата между премиерите Борисов и Бърнабич фокусът на разговора беше поставен върху значението и ефектите от осъществяването на проектите за свързаност на Балканите. Посочено бе, че новата инфраструктура, транспортните коридори и добрата дигиталната свързаност са от ключово значение не само за шестте страни от региона, но и за развитието на целия континент.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.